Personlig DIY reol

Bring naturen ind i dit hjem med en mosvæg

Det er så dejlig for både krop og sjæl at kigge på noget grønt, derfor har vi en masse grønne løsninger.

Det først vi vil vise jer er en mosvæg!

 

Dette skal du tage stilling til mht. en mosvæg!

Mos:

Du kan vælge tørret (præserveret) mos, som ikke skal holdes. Det vil sige, at den ikke skal have vand eller noget. Den skal bare hænge og se flot ud. Kræver næsten ikke noget, dog vil den med tiden blive tør at rører ved.

Ellers kan du vælge levenede mos, som skal vandes og kræver noget mere (se nedenstående). Den levende mos form skal vandes og plejes løbende. Du kan tilsætte andre former for sjove luftplanter, svampe mv.

Begge former for mos kan man få i en utal af farver, så spørg, hvor du køber det.!

Personligt ville jeg vælge levende udendørs og præserveret indenfor. Grundet fugt, vandring og lugt.

Størrelse:

En mosvæg kan du købe/lave i alle mål, men det er vigtigt, at du grundigt overvejer størrelsen. Mosvæggen eller ophænget giver en mørk skovbundslook og er med til at skabe liv i huset.

Rengøring:

En mosvæg eller ophæng kræver god udluftning, selvom du vælger et lille mosophæng. Den har en skovlugt i starten og kræver at få udluftning (tørret). Vælger du en levende mosvæg, så skal du have den et sted, hvor du kan lufte godt ud. Hvis du ønsker at støve den af, så har jeg taget en hårtørrer og blæst den ren udenfor. Husk at få lidt mos i overskud, hvis du laver den selv ellers skal du have lidt ekstra med, når du køber den, så du kan lappe den, hvis der falder lidt af. Min har jeg ikke skulle lappe på endnu.

Vedligeholdelse:

Den præserveret mosvæg er nem at holde. Den kan du reparerer lidt på, hvis noget skulle falde af. Med tiden vil den også mindste farve, så er det igang med lidt frugtfarve 😁

Den levende mosvæg skal have vand, den rigtige mængde med sol/skygge mv.

 

Ramme:

Når du har besluttet, hvilken typemosvæg du vil lave, så er det tid til at få en ramme.

For en præserveret mosevæg kan du lave en ramme ud af krydsfiner, mdf eller lignede.
For en levende mosvæg skal have en ramme, hvor fugten ikke kan komme igennem. Herefter skal mosen have lommer at sidde i, for at du kan tage dem af og vande dem løbende. 

 

Konklusion:

Hvis du overvejer at købe en, så hør din blomsterhandler ad. Vi har købt dette mosophæng (diameter på 1,2 meter) ved Gamst i Kolding. Vi valgte, at købe en, fordi vi skulle se det hele an og måske kaster vi os ud i at prøve at lave det en dag.!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personlig DIY reol