Politi fødselsdag - DIY

10 regler for et nyt køkken

1. De 3 vigtige funktioner

Vask, tilberedning og opbevaring skal danne en trekant i dit nye køkken. Det er altid godt at få fordelt disse tre køkken funktioner i køkkenet. Og selv om dit køkken måske består af en række skabe langs en og samme væg, er det stadig fornuftigt at fordele disse tre funktioner.

2. Skabene må ikke være for tæt overfor hinanden

Der skal helst være 120 cm eller lidt mere mellem dem, så to mennesker kan komme forbi hinanden, og så en åben skuffe eller opvaskelåge ikke blokerer alting.

3. Skabene sidder for tæt på væggen

Det betyder ofte, at en låge ikke kan gå helt op, og så kan en trådkurv eller skuffe måske ikke trækkes ud. Står et skuffeskab for tæt på væggen, kan skuffen måske ikke trækkes ud uden at ridse den – eller uden at slå mod en dørkarm. Ideelt bør der være 5 cm fra skab til væg – og sprækken lukkes så med et afstandsstykke.

4. Overskabe

Som grundregel bør der være 51 cm fra bordplade til overskab, eller vil overskabet skjule noget af bordet for vores blik.

5. Bordpladens højde

For den gennemsnitlige dansker er 88-90 cm en god arbejdshøjde ved køkkenbordet, men er køkkenets primære brugere meget høje eller lave, vil det give meget bedre arbejdsstillinger at placere bordpladen højere eller lavere. Er der flere borde i køkkenet, kan du vælge at stille dem i to højder.

6. Plads ved vasken

Vi skal på en eller anden måde kunne sætte de vaskede ting fra, os uden at blande dem med de snavsede. Derfor er det vigtigt at beregne plads på begge sider af vasken!

7. Pladsen mellem opvaskemaskinen og  vasken

Det er smart at have vask, opvaskemaskine og opvaskestativ tæt på hinanden.

8. Pladsen mellem vasken og kogepladen

Det er den del af bordet, du vil få mest glæde af at kunne arbejde ved, så pas på den. Har du mulighed for at få en 80 cm bred bordflade her, vil du blive glad for den.

9. Pladsen ved kogepladen

Ideelt har du 50 cm til at stille gryder fra på på begge sider af pladen.

10. Køkkenet er det vigtigeste rum (et af dem)

Køkkenet er et af de vigtigeste rum, så spar ikke her. Er i igang med en renovering eller skal i bygge nyt, så overvej hver en ting i køkkenet og tænk godt over funktionerne.

Husk at et køkken er personligt og dermed sammensæt dit køkken, som DU/I ønsker.

En måde, hvorpå man kan give lidt liv til ens køkken er for eksempel ved at tilføre hør tekstil. Det er både funktionelt og giver lidt ekstra til indretningen.

 

Et par personlige faroritter ved vores køkken:

  1. Vores skraldepand er i en skuffe (øvereste ved bordpladen) – det er dejligt at arbejde med.
  2. Emhætten sidder i kogepladen – vi har for højt til loftet til at fedtpartikler kan fanges og funktionen af denne emhætte er super god.
  3. Alt kører på motor – Lines fingre har ikke så mange kræfter og designet er flot uden greb (vores mening).
  4. Ingen spildplads i bordpladen – hvis vi havde lavet et hjørnekøkken, så kommer der en spildplads i hjørnet i bordpladen.
  5. To ovne – vi har mange gæster og vi elsker at lave mad.

 

Alt dette var en guide/ideer til, hvordan vi tænker, at et køkken skal være. Husk at følge din mavefornemelse og/ellers spørg en fagperson til råds 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Politi fødselsdag - DIY